lunes, 21 de mayo de 2012

ELS NANOTUBS DE CARBONI I UNA DE LES SEVES APLICACIONS


Nanotub de Carboni

Els nanotubs de carboni són estructures en forma de tubs a on el seu diàmetre està en l’orde del nanòmetre que equival a 0.000 000 001 metres (més petit que el diàmetre d’un cabell).
Aquests tipus de material a ser descobert al 1991 per el físic japonès Sumio Ijima.

Aquests nanotubs tenen propietats elèctriques com una gran conductivitat tèrmica que fa que tingui un comportament semiconductor. També té propietats mecàniques com seria que es la fibra més resistent que es pot fabricar, per exemple és més resistent que l’acer. I com a últim els nanotubs també tenen propietats tèrmiques com seria que són grans magatzems de hidrogen.
Gràcies a les seves propietats tèrmiques s’han fet servir des de panells solars, dispositius electrònics, sensors, bio sensors i moltes altres aplicacions.
És tracta d’un tipus de  material que és fa servir amb moltes aplicacions juntament amb el grafé o el silici.
Muscles artificial
Una de les aplicacions actualment més utilitzades amb aquests material és tracta del muscles artificials. Aquests estan formats per estructures de nanotubs de carboni que estan enllaçats amb impulsos elèctrics, fet que fa que s’aconsegueixi un moviment de contracció i des contracció que fa la mateixa funció que els músculs del cos humà.A continuació us mostrem una mini sèrie que parla sobre els nanotubs de carboni, que són?, com es formen?, com els podem veure?, a on els fem servir? i per últim quines formes podem fer amb els nanotubs.
CAPÍTOL 1


                                                                 CAPÍTOL 2

                                    

CAPÍTOL 3


CAPÍTOL 4CAPÍTOL 5

                                     


SERGIO GÓMEZ
MARIONA PANÉ
1r Batx B

No hay comentarios:

Publicar un comentario