jueves, 31 de mayo de 2012


Metaflex
Dissenyat per científics de la Universitat britànica de St Andrews, Metaflex és el nom d'un material que ens acosta un pas més a la fabricació de teixits que permetran crear l'efecte de la invisibilitat dels objectes.

El Metaflex és un meta-material, un material artificial que presenta propietats electromagnètiques inusuals, propietats que procedeixen de l'estructura dissenyada i no de la seva composició. En el passat ja s'han desenvolupat meta-materials que corben i canalitzen la llum per convertir en invisibles els objectes en llargues longituds d'ona, però la llum visible suposa un desafiament més gran.

La petita longitud d'ona de la llum del dia suposa que els àtoms del meta-material hagin de ser molt petits, i fins ara aquests àtoms menors només s'han pogut produir sobre superfícies planes i dures, incompatibles amb els teixits de la ropa.La novetat que aporta aquest treball és que el Metaflex consta d'unes membranes flexibles de meta-material, creades gràcies a l'ocupació d'una nova tècnica que ha permès alliberar els meta-àtoms de la superfície dura sobre la qual van ser construïts.

D'aquesta manera, el Metaflex pot operar en longituds d'ona d'uns 620 nanòmetres dins de la regió de la llum visible. La unió d'aquestes membranes podria produir un "teixit intel · ligent", que seria el primer pas per fabricar una capa o qualsevol altra peça per "fer desaparèixer" la persona que la porti. Els meta-materials, doncs, ens donen l'impuls últim per poder manipular el comportament de la llum.

Imatges:No hay comentarios:

Publicar un comentario